Den skønneste dronning

Dronning Kleopatras skønhed fascinerede mange mænd og kvinder i århundreder. Hun er en af de mest berømte figurer fra den antikke tid, og den klassiske dronning er helt op til moderne tider, kendt for hendes ynde og smukke ydre. Hun kunne forføre mænd og imponere kvinder med hendes rammende skønhed. Men hvad var hemmeligheden bag sådan en skønhed, for så mange år siden?

Legenden siger, at Kleopatras mest berømte skønhedshemmelighed var hendes nærmest rituelle bade i mælk og honning. Det kunne sagtens være tilfældet, for begge disse ingredienser blødgør huden, giver en naturlig peeling og efterlader dig lugtende frisk og sød.

Men historikere og arkæologer er ikke helt overbeviste om, at det faktisk var Kleopatra der benyttede disse blødgørende bade i mælk og honning, eller om det måske var en af de senere romerske kejserinder ved navn Poppaea.

Men hvad man ved med sikkerhed er, at hudpleje og skønhedsprodukter i stor stil blev benyttet både af de gamle romere og i det gamle Ægypten. Rødderne til hudpleje, går helt tilbage til år 3.000 f. Kr. da ægypterne begyndte at benytte midler fra naturen til at forskønne og pleje deres udseende. Specielt de ægyptiske dronninger var kendt for at pleje deres hud og deres udseende med meget stor omhu – Kleopatra var skønhedsdronningen over dem alle.

 

Fra Ægyptens skønhedsmidler – til hudpleje i København

De skabte naturlige hudplejemidler ved hjælp af ting som olivenolie, æg, dej, mælk og æteriske olier fra planter og urter. Blandinger af sand og aloe vera blev brugt til en slags ‘peeling’ der kunne fjerne døde hudceller, og plantolier blev anvendt som fugtighedscreme. Nogle af de fineste naturlige hudplejeprodukter der bruges i dag, indeholder faktisk nogle af de samme gode ingredienser som blev brugt i det gamle Ægypten, som fx aloe vera, natriumbicarbonat, essenser og myrra, der jo var en plante der gav en slags blødgørende og balsamerende harpiks. De benyttede sig også af en koncentreret olie lavet af bukkehornsfrø, der kunne reducere rynker og andre hudfejl – det var måske historiens første middel til ‘anti-aging’.

Op gennem historien har hudpleje og skønhedsmidler spredt sig over hele kloden. Fra ægypterne og romerne til hele det moderne Europa. Selv i Danmark er skønhedsklinikker vokset op flere steder, og hudpleje i København er i dag blevet en helt normal måde pleje sig selv på. På klinikker og i saloner som fx Shje, kan man få den fineste hudpleje, også selv om der ikke bades i hverken mælk eller honning, som man gjorde i Cleopatras tid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *